• Külföld
Faktor

Veszélyre figyelmeztetik a lakókat: hatméteres tigrispiton jelent meg Varsónál

A kígyó mozgásban van, a gyerekek és a háziállatok különös veszélyben vannak.

Óriáskígyó tartja félelemben a lengyel főváros környékét, miután levedlett bőrét megtalálták egy Varsótól délre fekvő településen.

Egy állatvédő szervezet szerint a tigrispiton, amelynek hat méter hosszú, frissen levedlett bőrét szombaton találták meg, megszökhetett valahonnan, és most a Visztula folyó mentén, Konstancin Jeziorna területén, Varsótól 20 kilométerre délre rejtőzhet. 

A bőr friss, tehát a kígyó éhes és támadhat

- közölte honlapján az Animal Rescue Poland, amely fotókat is közöl a levedlett hatalmas kígyóbőrről. Egyúttal figyelmeztette a szervezet az ott élőket, hogy ne sétálgassanak és ne aludjanak a szabad ég alatt, továbbá figyeljék a környéket. Hozzátették, hogy a gyerekek és a háziállatok különös veszélyben vannak a kígyó miatt, amely mozgásban van.

A rendőrség felkeresi a helyi kígyótulajdonosokat, mivel elképzelhető, hogy egy magántenyésztőtől szabadult ki a kígyó, de az is lehetséges, hogy becsempészték az országba.

A tigrispiton az egyik legnagyobb nem mérges pitonfaj, amely főleg Indiában és Délkelet-Ázsiában él. Jó úszó, általában emlősökkel, madarakkal, hüllőkkel táplálkozik, de az emberre is veszélyes.

Top 16