• Külföld

Elpusztult egy delfin, mert körbeadogatták, hogy lefotózzák - videó

Elpusztult egy veszélyeztetett delfin az egyik argentin strandon, mert az emberek kivették a vízből, majd fotózni kezdték. Ezután a forró homokon hagyták a kistestű delfint, a kiszáradástól és a melegtől pedig elpusztult.

Az Independent információi szerint Buenos Aires-i Santa Teresita üdülőben pusztult el a delfin, amikor egy csoport ember kiragadta a vízből egy másik delfinnel együtt. Körbeadogatták a delfineket, mintha trófeák lennének és fényképeket készítettük róluk, nem törődve azzal, hogy rosszul érzik magukat.

Többen Facebookon dicsekedtek a képekkel. Volt, olyan is, aki azt töltötte föl, ahogy az emberek a homokban hagyták a delfint meghalni.

A képek hatására az Argentin Vadvilág Alapítvány közleményben figyelmeztette az embereket a delfinek sérülékenységére, hogy hasonló incidensre ne kerülhessen sor.

A sósvízi folyamidelfinek sokkal érzékenyebbek, mint más delfinfajok. Bőrük alatt ugyanis vastag zsírréteg van, amely rendkívül sok meleget termel és ez halálukat okozhatja a melegben.

Az alapítvány szóvivője szerint legalább az egyik delfin elpusztult a kettő közül. Az eset arra figyelmeztet a szóvivő szerint, hogy mennyire fontos a delfinek védelme, az, hogy minél előbb visszajussanak a tengerbe, ha a partra sodródnának.

A sósvízi folyamidelfinek a legritkább és legkisebb delfinfajok közé tartoznak a földön. A kihalás fenyegeti őket, mert már csak 30 ezer példány él belőlük szabadon.

Top 0