• Külföld
Faktor

Versenyt nyertek a mosolygó lovas szelfijükkel, de hatalmas felháborodás lett belőle

A jól sikerült szelfi ajándéknyaralást hozott a családnak. Azonban az örömből hamar botrány lett, amikor a képen szereplő ló tulajdonosa nekiállt követelni a nyereményrészét.

Fotó: Facebook / David Bellis

Fotó: Facebook / David Bellis

David Bellis egy farm melletti úton sétált a kisfiával, amikor úgy döntöttek, hogy emlékül csinálnak egy képet a háttérben legelésző lóval. Ám a ló láthatóan másképp gondolta: a kerítéshez sétált és grimaszolni kezdett a kamerának, miközben a férfi szelfizett. Bellis szerint élete legjobb képe készült el a mosolygó lónak köszönhetően.

A fénykép annyira jól sikerült a walesi férfi szerint, hogy be is nevezte egy utazási iroda, a Thomson Holidays’ fotóversenyébe. A szelfi a zsűri tetszését is elnyerte, és a család megkapta a fődíjat: egy 2000 font (azaz körülbelül 800 ezer forint) értékű nyaralást. Azonban nem lehetett sokáig felhőtlen az öröm. A ló tulajdonosa, Nicola Mitchell ugyanis panaszt tett az utazási irodánál, amiért a győztes nem kért engedélyt a lova képének használatához.

Mitchell azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a lovat, akit Bettynek hívnak, a lányának vette 3 évvel ezelőtt. A kép azért fáj különösen neki, mert a család tanította meg a lónak, hogy parancsra nyelvet öltsön.

Közben az apa Mitchell barátaitól is elkezdte kapni az üzeneteket, amelyekben szégyenletesnek és butának írták le, amit tett, és követelték, hogy fizesse ki a tulajdonos részét a nyereményből. Ám mivel egy nyaralásról van szó, ez nem olyan egyszerű – írja a Telegraph.

Bellis nem értette Mitchell felháborodását, a képhez szerinte a lótulajdonosnak semmilyen joga nincs, az ugyanis egy közúton készült, ahol napközben rengetegen láthatják a lovat, miközben sétálnak a helyi iskolához. Szerinte nagyon szomorú, hogy a tulajdonos  ahelyett, hogy örült volna a család sikerének, inkább azt érzi, hogy átverték.  Azt mondta, hogy semmiképp sem adja oda a nyaralást Mitchelléknek. Korábban, amikor még azt hitte, hogy pénznyereményről van szó, gondolkodott azon, hogy nekik adja a felét, azonban így már semmiképp sem szeretné bevonni őket. "Maximum ha együtt megyünk a ló nyergében üdülni"- tette hozzá viccelődve.

Az utazási iroda később egy közleményben azt írta, hogy a csalásvádak ellenére a Bellis-család megkapja a nyereményt, és jó nyaralást kívántak nekik. 

Despite questions over foal play, Mr Bellis and his family will be getting the £2000 holiday prize they won after entering our #MadeMeSmile competition. Hoof a great holiday!

Posted by Thomson Holidays on Tuesday, February 2, 2016

Top 0