• Belföld
Faktor

Veronai busztragédia: nem reagál a buszos cég vezetője, a szülők nyílt levelet írtak

Az ügyvezetőt szembesítették a vádakkal, de hiába.

Fotó: MTI-Máthé Zoltán

Fotó: MTI-Máthé Zoltán

Czakó Tibor, a Pizolit Kft. ügyvezetője hónapok óta hallgat. Egyre elkeseredettebben követelnek igazságot a veronai buszkatasztrófa áldozatainak hozzátartozói.

A januári balesetben 17 ember, főképpen diákok vesztették életüket. A buszt üzemeltető Pizolit Kft. ügyvezetője, Czakó Tibor kez­detben még nyilatkozott a sajtónak, azonban július óta nem hajlandó semmilyen hír kommentálására.

A szülők most egy nyílt levelet tettek közzé a Facebookon, eb­ben azt állítják, hogy az olaszországi baleseti jegyzőkönyv szerint szabálytalanul elhelyezett póttank volt be­építve, és ez a busztársaság telephelyén tartott vizsgálat során is bebizonyosodott, a to­vábbi buszokon is megtalálták őket - írja a Bors. A nyílt levélben szerepel az is, hogy „a balesetben vétkes busztársaság megkezdte a vagyona kimentését, a felelősség el- és áthárítását”. A szülők szerint a cégből távoztak a korábbi tulajdonosok, és ma már Czakó Tibor ügyvezető 71 éves édesanyja a többségi tulajdonos, míg a kisebbségi tulajdonos egy romániai férfi.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Bors információi szerint Czakó nemrég Veronában járt. Írásban érdeklődtek róla, hogy milyen céllal utazott az olasz városba, majd telefonon is utol­érték. Szembesítették is a szülők vádjaival. Czakó végighallgatta az újságírót, majd ingerülten csupán annyit mondott: az újságok mindig kiforgatják a szavait, úgyhogy többet nem kíván nyilatkozni.

    Kommentek:

    Top 16