• Belföld
Faktor

Megrázó részletek a veronai busztragédiáról: csaknem ezer liter gázolajon utazhattak a gyerekek

Nyilatkozott egy lányát elvesztő édesapa.

Fotó: MTI-Kallos Bea

Fotó: MTI-Kallos Bea

Kiderült, mennyit spórolhatott a Veronában balesetet szenvedő busz üzemeltetője az illegálisan beszerelt póttankkal.

Bár korábban cáfolták az értesülést, a Ripost szerint a gyászoló hozzátartozók fotókkal tudták bizonyítani, hogy a busz illegális póttankkal közlekedett. A póttartály pedig befolyásolhatta, hányan haltak meg a tragédiában.

Közel ezer liter gázolajon utaztak a gyerekek! Nemcsak az ügyvezető felelős, hanem az összes szerelő, aki bármilyen módon részt vett az átalakításban, vagy tudott arról

– nyilatkozta a Ripost napilapnak K. László, a balesetben 16 éves lányát elvesztő édesapa, aki iratokkal tudja bizonyítani állításait.

A január 17-én balesetet szenvedett busz egy Setra S317 GT-HD típus, tehát kettő tankkal volt eredetileg felszerelve, összesen 480 literes kapacitással. Amennyiben valósak a póttankról szóló információk, ehhez még pluszban egy 370 literes tartályt építhettek, így összesen 850 litergázolajat lehetett tankolni a buszba. A busz 100 kilométeren 25 litert fogyaszt, így a póttartály nélkül biztosan meg kellett volna állni hazafele úton külföldön tankolni. A póttartállyal viszont már hazai kúton tankoltak volna, az árkülönbözetet figyelembe véve, ezzel a cég 10-15 ezer forintot spórolt volna az úton.

Kommentek:

Top 16