• Krimi
Faktor

Felfoghatatlan tortúrának vannak kitéve a veronai busztragédia túlélői és gyászolói

Szívszorító részleteket árult el egy szülő a veronai busztragédiáról.

Négymillió forintot ajánlott fel a biztosító a a január 20-i, veronai busztragédia egyik áldozata után a gyászoló szülőknek. K. Flóra édesapja kifakadt a Borsnak.

A busztragédia után gyászba borult az ország.

A busztragédia után gyászba borult az ország.

Pár millió forint járna csak azoknak a szülőknek és családtagoknak, akik elveszítették szerettüket a balesetben. Más lenne azonban a helyzet, ha a károsultak és a buszos társaság, azaz a Pizolit Kft. ügyvezetője, Czakó Tibor írásban megállapodnának arról, hogy az olasz jogrendszer szerint intézik az ügyet a biztosítóval. A károsultak ügyvédei egy hónapja igyekeznek beszerezni ehhez a busztársaság vezetőjének hozzájárulását, de eddig nem jártak sikerrel.

Eközben a szinyeis diákoknak, tanároknak a mai napig pszichológusok segítenek feldolgozni a tragédiát. Papp András feleségét, Erikát és fiát, Balázst veszítette el azon a január 20-i éjszakán: a gyászoló férj és apa hátborzongató részletességgel számolt be a balesetről a Blikknek.

Induláskor nem volt semmi furcsa sem a busszal, sem a sofőrökkel. 17 óra körül indultunk el. Nem tudom megmondani, melyik sofőr ült a volánnál, mert addigra mi már leültünk, és a szabály szerint nem szabadott járkálni

- mondta András a lapnak. Mint azt megírtuk, a busz nem sokkal éjfél előtt egy az autópályát átívelő hídpillérnek ütközött Veronában a franciaországi sítáborból hazafelé vezető úton.

A padlón tértem magamhoz, és hallottam a testnevelő tanár, Gyuri hangját, ahogy kiabál a gyerekeknek. Elkezdtem felemelni a fejem, az első amit megpillantottam egy kislány teste volt

– folytatta a férfi, aki a buszon a bal oldalon az ötödik sorban ült feleségével, Erikával. Néhány méterrel arrébb nevelt fiát is észrevette: a busz mellett feküdt mozdulatlanul. Amikor András odaért fiához, Balázshoz, a busz felrobbant.

Iszonyú forróság lett, és csak arra tudtam gondolni, hogyan húzzam el Balukámat a tűztől, nehogy megégjen a kis teste. Borzalmasan nehéz volt, állandóan elestem! Láttam egy embert. Az egész teste égett, azonnal elkaptam a tekintetem. Láttam egy hölgyet mentős táskával. Odaértünk Balázskámhoz, megvizsgálta és mutatta, hogy vége

– idézte fel a férfi, akinek felesége, Erika sem élte túl a tragédiát.

A Honvédkórházban ápolják a 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset egyik súlyos sérültjét. A koponyasebesült ember, a sofőr magánál van és képes kommunikálni a külvilággal. A férfi ellen az olasz hatóságok vádat emeltek.

Kommentek:

Top 0