• Belföld
Faktor

Ez lehet a végső bizonyíték a veronai buszbaleset ügyében

Az olasz ügyészség tette közzé a benzinkúton készült felvételt, amelyen a Veronánál nem sokkal később tragikus balesetet szenvedő busz szerepel.

Nicola Scalabrini ügyész a L’Arena című olasz lapnak elmondta, hogy a felvétel bizonyítékként szolgál, mert ez alapján egyértelműen beazonosítható, hogy a balesetkor ki vezette a buszt. A közlekedési szakértők pedig más, értékes információkat is megtudhatnak belőle.

Girolamo Lacquaniti rendőrparancsnok elmondása szerint a busz 80 kilométeres átlagsebességgel haladt, de azt továbbra sem tudni, hogy a sofőr elaludt, vagy rosszul lett a 16 halálos áldozatot követelő tragédia előt.

Az áldozatok hazaszállítása egy napot késik. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken bejelentette, hogy csak szombat hajnalban tudnak elindulni a veronai buszbaleset áldozatainak földi maradványaival Magyarországra. Hozzátette, a temetkezési vállalat három autója csütörtökön már megérkezett a helyszínre. A konvoj szombaton, nem sokkal dél után lépte át a magyar határt.

Öt kórházból vették át a holttesteket, akiket a Honvédkórházba visznek. A hozzátartozókat előzetesen egyeztetett időpontban, a tervek szerint vasárnap reggel kilenc és délután négy között fogadják.

A két válságos állapotban, mesterséges altatásban lévő sérült egyike bőrátültetésen esett át, az orvosok szerint a körülményekhez képest sikerrel. Őt hónapok múlva hozatják haza - írja a Bors.

Kommentek:

Top 0