• Belföld
Faktor

"Megpróbálok másfelé indulni, hátha akkor többet tudok segíteni" - egy éve történt a veronai busztragédia

Felfoghatatlan tragédia rázta meg egy évvel ezelőtt az országot: Veronánál balesetet szenvedett egy magyar turistabusz. Tizenheten vesztették életüket.

Egy éve történt a veronai busztragédia. Tizenheten haltak meg, köztük tizenegy gyerek, amikor egy magyar busz balesetet szenvedett, majd kigyulladt az olasz város közelében az autópályán. A katasztrófa az egész országot megrázta. Egy évvel a tragédia után még mindig sok a tisztázatlan kérdés: a nyomozás is tart még, várhatóan március végén zárul le.

A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai és tanárai egy franciaországi sítáborból tartottak haza, amikor nem sokkal éjfél után a jármű letért az útról, és fékezés nélkül egy felüljáró tartópillérének rohant. Az ütközés után az autóbusz kigyulladt.

Fotó: MTI/ Lakkos Bea

Fotó: MTI/ Lakkos Bea

EZT IS AJÁNLJUK:

  A tragédia mindenkit sokkolt: hozzátartozók, ismerősök és ismeretlenek is mécseseket gyújtottak a Szinyei Merse Pál Gimnázium épülete előtt, a rendőrség napokra lezárta az utcát, hogy mindenki méltó módon róhassa le kegyeletét.

  Orbán Viktor január 23-án nemzeti gyásznapot rendelt el, a Parlament előtt félárbocra engedték a nemzeti lobogót.

  A Szinyei Merse Pál Gimnázium testnevelő tanára életét kockáztatva rohant vissza a buszhoz újra és újra, hogy kimentse a gyerekeket. A saját fiát és lányát azonban már nem tudta kihozni a lángoló buszból.

  „Nincs olyan éjszaka, hogy ne úgy feküdjek le aludni, hogy a buszon vagyok.

  Mindig próbálok másfelé indulni, hogy hátha akkor többet tudok tenni, többet tudok segíteni. De hát ezek mind csak ilyen álomvilágban lévő dolgok.

  Ami megtörtént, az már megtörtént. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy így alakult a dolog. És a legborzasztóbb, hogy tizenhét kedves tanítványomat, barátomat és gyerekeimet veszítettem el” – nyilatkozta a Magyar Televíziónak Vigh György.

  Kommentek:

  Top 16