• Belföld
Faktor

Felháborító dolog derült ki a veronai buszbalesettel kapcsolatban

A megngedettnél öttel több ülés volt a buszban.

Fotó: MTI - Kallos Bea

Fotó: MTI - Kallos Bea

A megengedettnél több ülést szereltek abba a buszba, amellyel a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói és tanárai szenvedtek halálos balesetet Verona közelében január 20-án – tudta meg a zoom.hu.

A baleseti jegyzőkönyvben az áll, hogy a Setra típusú buszt 2003-ban 53 üléssel helyezték forgalomba, majd később engedély nélkül úgy alakították át, hogy 58 ember is ülhetett rajta.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Kiderült továbbá, hogy a buszon három összekötött üzemanyagtartály volt: elől egy 160 és egy 320 literes, a jármű közepén pedig egy 370 literes póttartály. Utóbbit szintén engedély nélkül építették be.

    Álló állapotban a sofőrök egy átfejtő készülékkel az üzemanyagot hátulról az első tankba tudták fecskendezni, így a jobb első tartály mindig tele volt. A portál szerint a busz korábban alvászavarral kezelt sofőrje a gyógykezelésére előírt készülék és a szedett gyógyszerek egyike mellett sem vezethetett volna.

    A férfit sokáig nem tudták kihallgatni, mert a belélegzett füsttől sérült a légcsöve és a tüdeje is. Néhány hónappal később viszont azt állította, hogy nem aludt el a volánnál, és nem is az alvászavara okozta a tragédiát. A veronai buszbalesetben 17-en vesztették életüket.

    Kommentek:

    Top 16