• Belföld
Faktor

Felháborító fordulat a veronai busztragédia ügyében, a gyászolókra nincsenek tekintettel

A biztosító elmeorvos szakvéleményét kérte, hogy megállapítsa a kártérítés mértékét.

A veronai busztragédiában érintettektől pszichológiai szakvéleményt kért a biztosító, amit a gyászolók az ügyvédjük által kiválasztott szakértő segítségével csináltatták meg, majd csatolták a kártérítési igényük benyújtásakor. A biztosítónak azonban ez nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki – írja a Blikk.

A veronai busztragédia sérültje. Fotó: MTI - Balogh Zoltán

A veronai busztragédia sérültje. Fotó: MTI - Balogh Zoltán

A lapnak az egyik hozzátartozó arról beszélt, természetesen próbálnak együttműködni, de mindenkit felháborít, hogy sem a gyászukra, de még a nehéz időszakot élő gyerekekre sincsenek tekintettel.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A szülők nem igazán értik, hogy a biztosító mit akar elérni az eljárással. Mint fogalmaztak, jóhiszeműen remélték, hogy a döntéshozók empatikusan kezelik majd őket, ezzel szemben még messze nem látni az ügy végét.

  A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) a Blikk megkeresésére nem kívánt reagálni az információkra, de figyelmükbe ajánlották korábbi közleményüket, amelyben azt írták, kiemelten kezelik a veronai baleset károsultjainak ügyét.

  Dr. Kosdi Kornél ügyvéd közölte, peren kívüli eljárásnál a biztosítónak joga van pszichológiai véleményt kérni, hogy a sérelemdíj mértékét megállapítsa, amit az általa választott elmeorvossal is felülvizsgálhatja.

  A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményben reagált az esetre:

  "Felháborítónak tartjuk,  hogy a veronai buszbalesetet áldozatait az egyik biztosítótársaság megalázó eljárásnak és elmeorvosi vizsgálatnak teszi ki. Ez teljesen elfogadhatatlan és megalázó. Ezért a kormány a pénzügyi felügyelethez, vagyis a Magyar Nemzeti Bankhoz fordul, és azonnali vizsgálatot kér az ügy miatt."

  Kommentek:

  Top 16