• Külföld
Faktor

Vérfürdővé vált a zenei fesztivál: két férfi nyitott tüzet a fiatalokra

Egy ember meghalt, huszonketten pedig megsebesültek.

Egy ember meghalt, huszonketten pedig megsebesültek, amikor lövöldözés, majd lökdösődés volt egy éjszakai fesztiválon az egyesült államokbeli New Jersey szövetségi államban fekvő Trentonban - közölte egy helyi ügyész.

A hatóságok szerint szomszédok közötti vita áll az incidens hátterében, részleteket egyelőre nem közöltek.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A korábbi hírek még húsz sebesültről szóltak. A sebesültek között tizenheten lőtt sebeket kaptak - mondta Angelo Onofri, Mercer megye ügyésze helyi idő szerint vasárnap reggel. Négyen - közöttük egy 13 éves fiú - továbbra is válságos állapotban vannak.

  Az ügyész elmondta, hogy a két gyanúsított hajnali 2 óra 45 perc tájban kezdett lövöldözni a huszonnégy órán át tartó Art All Night fesztiválon, amelynek keretében helyi művészetet, zenét, ételeket és filmeket mutatnak be. Az egyik gyanúsítottat, egy 33 éves férfit, megölték. A másik gyanúsított őrizetben van.

  A hatóságok szerint ezren tartózkodtak a fesztivál területén, amikor a lövöldözés elkezdődött.

  Gennie Darisme szemtanú elmondta, hogy éppen távozni készült, amikor meghallotta a lövéseket. A földön egy vérző embert látott bilincsben.

  Angelo Nicolo trentoni lakos philadelphiai a philadelphiai 6ABC-TV-nek elmondta, hogy ő és a fivére ott voltak a fesztiválon, amikor lövéseket hallottak. Az emberek elkezdtek lefelé szaladni az utcán. "Két rendőrt láttam, akik egy lábán meglőtt fickót kísértek. Bekötözték és elmentek vele" - mondta Nicolo.

  Helyi tévéállomások felvételein számos rendőrautót lehetett látni. A fesztiválról visszatérő trentoniak elmondták, hogy a fesztivál helyszíne tele volt üvegcserepekkel és más törmelékkel. A fesztivál szombat délután kezdődött és a tervek szerint vasárnap délutánig tartott volna, de a lövöldözés után töröltek minden programot. A szervezők mély megdöbbenésüket és szomorúságukat fejezték ki a történtek miatt.

  Az Art All Night (Művészet Egész Éjjel) nevű fesztivált 12 éve rendezik meg minden évben a New Yorktól mintegy száz kilométerre fekvő, 85 ezres lélekszámú Trentonban. Az esemény egyik önkéntese, Theresa Brown közölte, hogy soha korábban nem látott, illetve hallott hasonló erőszakról a rendezvényen.

  Kommentek:

  Top 16