• Külföld
Faktor

Vérdíjat tűztek ki: nagy erőkkel keresik az ötéves nagybányai kislány gyilkosát

Több száz embert hallgattak ki az üggyel kapcsolatban.

Keresik a tettest. (Képünk illusztráció.)

Keresik a tettest. (Képünk illusztráció.)

Tízezer lejes nyomravezetői díjat ajánlott fel Nagybánya polgármestere annak, aki olyan információkkal tud szolgálni a hétfőn megölt ötéves kislány ügyében, amelyek segítenek a gyilkos azonosításában. A Maszol szerint rengetegen hívták hétvégén a megadott számot.

A nyomravezető információkat a 0737 373 070-es telefonszámon várják. Az ötéves Estera gyilkosát nagy erőkkel keresik. A nagybányai nyomozók a fővárosból is kaptak erősítéseket, egész héten folyamatosan zajlottak a helyszíni szemlék és több száz személyt hallgattak ki.

A hírtelevíziók beszámolói szerint vasárnap délig több mint 50-en hívták fel a polgármesteri hivatal által megadott telefonszámot a nyomravezetői díj reményében. Egyik telefonáló sem szolgált azonban hasznos információkkal. Az ügyészek szerint fennáll az a lehetőség is, hogy a lehetőséget kihasználva a gyilkos megpróbálja félrevezetni a nyomozóhatóságot.

Csütörtökön őrizetbe vettek néhány órára egy 16 éves fiút az üggyel kapcsolatban, viszont a DNS-vizsgálatok minden kétséget kizáróan felmentették a gyanú alól, ezért kihallgatása után szabadon bocsátották.

A hétfőn délután eltűnt kislány holttestét egy elhagyott gyárépület romjai között találták meg. A kriminológusok szerint a gyermeket megerőszakolta, kínozta, majd megölte a tettes. Fején egy ütésnyom volt, ez okozhatta a halálát.

Kommentek:

Top 0