• Belföld
Faktor

Vérben fekve találtak rá a 80 éves nénire az út szélén Dunakeszin

A nő már alig lélegzett, amikor rátaláltak.

Vérben fekve találtak meg egy eszméletlen, 80 éves asszonyt az út szélén pénteken késő este. Az idős nénire a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület tagjai találtak rá hazafelé tartva.

A zebrán gázolták el a nénit

A zebrán gázolták el a nénit

Épp Dunakeszin haladtak át egy benzinkút mellett, amikor felfigyeltek az út szélén fekvő, sérült nőre és a mellette lévő kétségbeesett fiatal férfira, aki csak annyit tudott mondani a sokk hatása alatt, hogy "cserbenhagyás". A tűzoltók egyből értesítették a mentőket a hatalmas vértócsában fekvő, alig lélegző nőhöz.

EZT IS AJÁNLJUK:

  - Ordítottam a kollégámnak, hogy hívjon mentőt, mert nagy a baj - mondta Lipták Dóra, a Váci Önkéntes Mentő és Tűzoltó Egyesület tagja a Blikknek. Mivel akár perceken is múlhatott az élete, a segítség megérkezéséig levágták róla a ruhát és megkezdték az újraélesztését.

  - Ott abban a pillanatban egyikünk sem gondolkozott. Egyikünk tartotta a fejét, a másikunk gézért vagy valamilyen felszerelésért szaladt, tettük a dolgunkat. Nagyon súlyos állapotban volt a nő, amikor kiértek a mentők, akkor közösen küzdöttünk az életéért tovább. Amikor sikerült stabilizálni az állapotát, bevitték a kórházba. Utána én is sokkos állapotba kerültem. Csupa vér volt minden és mindenünk. Remélem, hogy az idős nő életben marad - mesélte Dóra, aki még csak most kezdi el felfogni, hogy neki és társainak köszönheti a néni az életét.

  Ezzel az autóval menekült a gázoló

  Ezzel az autóval menekült a gázoló

  Az asszony két lábszárcsontja eltört, nyílt törése volt, emellett eltört a medencecsontja, a kulcscsontja, a válla, és megsérült a gerince is. Az egyik keze teljesen maga alá fordult, a hatalmas vértócsából pedig tudták, hogy nyílt koponyacsonttörése van.

  A rendőrség a bűncselekményben egy 26 éves fóti férfit gyanúsít, aki a gázolás után több autónak is nekiment Fóton. Az idős nénit a zebrán gázolta el. A rendőrök elfogták, majd állították elő a rendőrségen, ahol segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsították meg. A police.hu közleménye itt olvasható.

  Kommentek:

  Top 16