• Külföld

Véletlenül kokainos teát ivott a buszsofőr

Egy olasz bolt már évek óta olyan gyógyteát árusított, amely kokaint is tartalmazott. Ez azonban csak akkor derült ki, mikor egy genovai buszsofőr drogtesztje pozitív lett – annak ellenére, hogy nem fogyasztott kokaint. Pontosabban: nem tudott róla.

Illusztráció.
Fotó: Europress / Khaled Desouki - AFP

Illusztráció. Fotó: Europress / Khaled Desouki - AFP

A buszsofőrt rendőri ellenőrzésre szólították ki, melynek végén végül drogtesztre is sor került. A pozitív eredmény ellenére a férfi kitartott ártatlansága mellett, bár azt elismerte, hogy sokkal éberebbnek érezte magát a teától, amit ivott. Mint mondta, a kábítószer csak a teával együtt kerülhetett a szervezetébe – írja az Independent.

Az orvos azt kérte, hogy hozza be a teás filtereket, és mikor kitisztult a férfi szervezetéből a kokain, újabb csésze teát kellett meginnia. A drogteszt ezúttal is pozitív lett.

Az eredményekről értesítették a hatóságokat, akik a nyomozást az olasz boltban folytatták. Minden dokumentum azt mutatta, hogy a bolt tulajdonosa legálisan vette a teát egy milánói székhelyű perui nagykereskedőtől. A teás filterek átvizsgálása után kiderült, hogy mindben kis mennyiségű kokain is található.

Peruban a kokain alapú tea évezredek óta kedvelt termékek.

Top 0