• Külföld
Faktor

Véletlenül hátba lőtte a fegyverpárti aktivistát a 4 éves kisfia

A Floridában élő Jamie Gilt az interneten bőszen támogatta a fegyvertartást, ám most éppen egy lőfegyver miatt került kórházba. Autóvezetés közben ugyanis meglőtte a hátsó ülésen őrjöngő kisfia.

A 31 éves anya és 4 éves kisfia kedden azért indultak útnak az utánfutós kisteherautójukkal, hogy felvegyenek egy lovat egy közeli családtól.  A Newsweek szerint Jamie Gilt azt mondta a hatóságoknak, hogy a gyerek hátul utazott, itt vette fel a 45-ös kaliberű pisztolyt, amivel a vezetőülésen keresztül meglőtte az édesanyját. 

A kocsi megállt, de egy nagyon furcsa pozícióban, ez keltette fel egy arra járőröző rendőr figyelmét, aki odament és észrevette a volán mögött a sérült nőt. Az anyát kórházba szállították, az állapota stabil. A kisfiút rokonokhoz vitték, a hatóságok pedig értesítették a családvédelmet.

Gilt állítólag egy fegyverpárti Facebook-oldalt vezet "Jamie Gilt for Gun Sense" néven, ahol a fegyvertartás szabadságának fontosságáról posztolt képeket. Többek között megosztotta egy lőfegyverolaj hirdetését és egy olyan fotót is, ahol egy nő pisztolyt tart és a következő felirat áll rajta: „Minél többet tudok meg a kormányról, annál jobban szeretem a fegyvereket.” Az oldal jelenleg nem elérhető.

Az anya az Associated Press szerint azt mondta, hogy a fia hisztizni kezdett a hátsó ülésen, mielőtt eldördült volna lövés.

A hatóságok most azt vizsgálják, hogyan jutott a fegyver a kisfiú kezébe. Még nem tudni, hogy vádat emelnek-e a nő ellen.  

Top 0