• Belföld
Faktor

"Csodák igenis vannak" - egyre jobban van a várpalotai baleset sérültje

A fiúnak nem sok esélye volt a felépülésre, és még hosszú út áll előtte, de egyre jobban van.

Puszit dob, és mosolyog, ha meglátja kórházi ágya mellett édesanyját a 18 éves Krisztofer, a várpalotai körhintabaleset legsúlyosabb sérültje. A fiatalember felépülése kisebb csodának számít: a tini hetekig kómában volt, és még az sem volt biztos, hogy valaha magához tér-e.

Krisztofert először a győri, majd a veszprémi kórházban ápolták, jelenleg pedig a Országos Orvosi Rehabilitá­ciós Intézet lakója. Valószínűleg még hosszú hónapokig tart a gyógyulás. Egyelőre orvosai sem tudják, hogy szenvedett-e maradandó sérülést a baleset következtében.

"Én most már biztosan tudom, hogy csodák igenis vannak!" – mondta a Blikknek édesanyja. Azt is elárulta a lapnak, hogy a fiú már a kerekesszékét is maga hajtja. Beszélni egyelőre nem tud, hiszen ott a cső a torkában.

Szeptemberben Várpalotán egy 33 méter magas „banzai” típusú kalapácshinta felső tartóeleme menet közben eltörött. Hárman könnyebben sérültek, de a 18 éves Krisztofer, aki testvére és édesanyja mögött ült, amikor a hinta tartóeleme leszakadt, kirepült a szerkezetből és a járdaszegélynek csapódott. A fiatalembert a mentők a helyszínen újraélesztették, majd kórházba szállították. A rendőrség foglalkozás kö­rében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz.

Kommentek:

Top 0