• Belföld
Faktor

Rossz hírünk van, ezekben az esetekben visszahívhatják a szabadságáról

A szabadság kiadása a munkáltatónak a joga és egyben kötelessége is.

Nem ritka, hogy nyáron egy cég megváltoztatja a dolgozók szabadságának időpontját vagy éppen visszahívja a munkavállalót a nyaralásból. Milyen következményekkel kell ilyen esetben számolni? Ezt mutatta be a HVG az Adózóna ismertetése alapján.

Csak vészhelyzetben hívhatják vissza a szabadságról.

Csak vészhelyzetben hívhatják vissza a szabadságról.

A szabadság kiadása során a gyakorlatban viszonylag rugalmasak a munkáltatók. Azt azonban lényeges tudni, hogy a szabadság kiadása a munkáltatónak a joga és egyben kötelessége is.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Megeshet például, hogy nyáron a munkáltatónál munkaszervezési okokból eredően négy hét leállás lesz, a munkavállalónak viszont már nincs 20 napnyi szabadsága, például már csak 15 nappal tud gazdálkodni a munkáltató. Ha a leállás időszaka hosszabb, mint a munkavállalót az adott naptári évben még megillető szabadságnapok száma: ilyen esetben a munkáltató kénytelen mentesíteni a munkavállalót a munkavégzési kötelezettség alól. Ezen időszakra pedig alapbért köteles fizetni.

    A már megkezdett szabadság megszakításának és a közölt időpont módosításának joga súlyos indokokhoz kapcsolódik: a munkáltató kivételesen fontos gazdasági érdekéhez vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő okhoz. Ha például a munkáltató tudja, hogy nyaranta minden évben megnő a megrendelések száma, erre nem hivatkozhat súlyos okként, hiszen ez előre látható és tervezhető körülmény volt. Az ok fennállásának, valamint kivételes és súlyos jellegének bizonyítása a munkáltatót terheli. A munkavállaló ugyanakkor a megfelelően indokolt döntést nem utasíthatja vissza.

    Kommentek:

    Top 16