• Sport

Van Gaal állítólag lemondott, ma eldőlhet a sorsa

Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában a Manchester United újabb vereséget szenvedett. A csapat edzője, Louis van Gaal benyújtotta lemondását a mérkőzést követően. A Manchester vezetése azt kérte tőle, hogy keddig gondolja át a dolgot. A BBC szerint ez nem igaz, van Gaal nyugodtan készül a pénteki kupameccsre.

Fotó: Europress - Clive Brunskill/Getty Images

Fotó: Europress - Clive Brunskill/Getty Images

Szombaton az angol bajnokságban elszenvedte hatodik vereségét Louis van Gaal csapata, a Manchester United. A Southampton elleni 1-0-s vereség után a holland edző beadta lemondását - írja a Guardian.

A lap szerint a mérkőzés után Ed Woodward, a klub ügyvezető alelnöke beszélt az edzővel, akitől azt kérte, hogy gondolja át a döntését. Emiatt vasárnap van Gaal hazautazott Hollandiába a családjához, hogy velük is megbeszélje, hogy milyen döntést hozzon. Ezt követően ma találkoznak újra, hogy immár kitisztult fejjel, átgondolva beszéljék meg a kialakult helyzetet.

A mai megbeszélésen a jövőről esik majd szó, és az is elképzelhető, hogy a felek úgy látják majd a legjobbnak, ha útjaik elválnak. A szombati vereség nem csak azért volt fájó van Gaal számára, mert így egyre nagyobb a csapat lemaradása az élmezőnyhöz képest, hanem azért is, mert először fütyülte ki nyíltan és egybehangzóan az Old Trafford közönsége.

Az angol lap azt is megemlíti, hogy elképzelhető, hogy van Gaalt nem azonnal rúgják ki, hanem megvárják a pénteki FA-kupa meccset, ahol ha nem sikerül nyerni a Derby County ellen, akkor ér véget az edző manchesteri pályafutása.

A lap szerint a vezetőségnek nincs szándékában megválni az edzőtől. Erről Woodward dönt, és ő hosszú távon számol van Gaallal. A tulajdonos Joe Glazer ugyan napi szinten beszél Woodwarddal a kialakult helyzetről, de Glazer teljes mértékben megbízik Woodward ítélőképességében.

Ezzel ellentétben a BBC azt írja, hogy szó sincs arról, hogy van Gaal távozna, sőt még a lemondását sem adta be. Van Gaal kedden már visszatért az edzőközpontba, ahol a csapattal már megkezdte a felkészülést a hétvégi kupameccsre. Hollandiába csak azért utazott haza az edző, hogy részt vehessen lánya születésnapi buliján.

Van Gaal alatt egyszer már megingott a kispad, miután december 26-án kikaptak a Stoke Citytől. Ekkor a csapat három bajnoki meccsen kapott ki sorozatban, és hat meccsen keresztül nem tudtak nyerni. Akkor a holland edző maradhatott a helyén, de a januári négy meccséből a csapat csak egyet nyert meg, igaz épp a Liverpool ellen sikerült győzni.

Ha a holland edzőt kirúgják, akkor a megüresedett helyre két edző igazán esélyes. A jelenleg munkanélküli José Mourinho, illetve a nyáron a Bayern Münchent elhagyó Pep Guardiola. A spanyol edző biztos, hogy Angliában folytatja karrierjét, de a sajtó szerint Guardiola inkább a Manchester City felé húz, viszont van Gaal kirúgása új helyzetet teremtene a piacon. A csapat irányítását átmenetileg Ryan Giggs veheti át.

Top 0