• Külföld
Faktor

Van, ahol -41 fok van Kínában

A rendkívüli hideghullám miatt Kínában az egész országra vonatkozó narancs színű figyelmeztető jelzést adtak ki szombaton, délen pedig a hó is gondot okoz, számos légi járatot törölni kellett. Évtizedek óta nem volt ilyen hideg az országban.

Az országos meteorológiai szolgálat szerint a leghidegebb az ország északkeleti, Szibériával határos Hejlungcsiang tartományában, Mohe helységben, valamint a belső-mongóliai Genhe városában várható: mínusz 39, illetve mínusz 41 fok. A hétvégén az ország területének kétharmadán lesz mínusz 12 fok alatt a hőmérséklet.      

A pandák még jól bírják a havazást  Hangzhouban, az állatkertben.
Fotó: ChinaFotoPress /Getty Images

A pandák még jól bírják a havazást Hangzhouban, az állatkertben. Fotó: ChinaFotoPress /Getty Images

A délkeleti Csungking nagyvárosban hó esett, amire 20 éve nem volt példa, és ez megbénította a város légi közlekedését.

Az ország déli felének nagy részében esik a hó, ami szokatlan, és csak vasárnap gyengül.

Pekingben, ahol ritka a tiszta levegő, ezúttal napos az időjárás, és a repülőgépek gond nélkül felszállhatnak, azonban a Dél-Kínába tartó járatokat törlik a célállomások fogadóképtelensége miatt. Szombat reggel mínusz 17 fok volt a fővárosban, de Peking egy hegyvidéki peremén mínusz 29,8 fokot is mértek.

Még a trópusi Hajnan szigetét is elérte a hideghullám, 13 fokkal van hidegebb ott, mint az évnek ebben az időszakában szokott a CRI állami rádió szerint. Az évszaknak megfelelő, jóval magasabb hőmérséklet kedden térhet vissza északon, délen pedig a jövő hét végére - írta az MTI a CCTV állami tévére hivatkozva.

Top 0