• Sport

Válogatott focista is volt a brüsszeli robbantás helyszínén

A Norwich City kongói játékosa, Dieumerci Mbokani a Zaventem Reptéren tartózkodott a robbantás pillanatában, de nem esett baja. Ezek ellenére megviselték a történtek. Eddig 34 halottról és 170 sérültről tudni, ebből 14-en a reptéren vesztették életüket.

Fotó: Europress - Mark Thompson/Getty Images

Fotó: Europress - Mark Thompson/Getty Images

Közleményt adott ki a Premier League egyik klubja, a Norwich City. Ebben az áll, hogy a kongói válogatott labdarúgójuk, Dieumerci Mbokani ott volt a brüsszeli reptéren a robbantások idején.

A csatárnak nem esett baja, de megviselte, ami a reptéren történt. Ahogy korábban beszámoltunk róla, a brüsszeli repülőtéren és egy metróállomáson összesen három bomba robbant. A repülőtéren 14, a metróállomáson 20 halottról tudnak eddig.

A játékos idén nyáron csatlakozott a csapathoz, kölcsönbe érkezett a Dinamo Kijev csapatától, eddig négy gólt lőtt az idei bajnokságban, többek közt a Liverpoolnak és a Leicester Citynek is betalált a kongói válogatott csatára.

A klub folyamatos párbeszédben van Dieumercivel, aki most utazott haza a családjához.

A Norwich City gondolatban az áldozatok és azok hozzátartozóival van.

A 30 éves játékos korábban játszott a Standard Liege-ben, az Anderlechtben, a Monacóban és a Wolfsburgban is. A válogatottban 31 meccsen 16 gólt szerzett.

A történtek miatt a belga labdarúgó-válogatott elhalasztotta mai edzését.

Top 0