• Belföld
Faktor

Vak férfi ügyében döntött a bíróság, Zoltán kiakadt az ítélettől

Átesett egy autón, bűnösnek találták.

Bűnösnek találta a bíróság a súlyosan látássérült N. Zoltánt, aki átesett egy luxusautón, ami állítása szerint szabálytalanul parkolt a járdán. A tiszteletbeli polgárőrnek a bűnügyi költségeken kívül rongálás miatt 60 ezer forintot kell fizetnie. A férfi felháborítónak és teljesen abszurdnak tartja az ítéletet.

Nem akartam hinni a fülemnek, amikor a bíró közölte, hogy bűnös vagyok. Azt gondoltam, nincs igazság a földön, ha ez velem megtörténhet. Gondolom, az sem növelte az esélyeimet, hogy az ellenérdekelt fél egy rendőr. Ő valamiért hitelesebb a bíróság szemében, mint egy súlyosan sérült ember

– méltatlankodott Zoltán a Blikknek az ítélethirdetés után.

Zoltánt akkor érte utol a balszerencse, amikor Mezőkövesden a kisfiával és vakvezető kutyájával sétált. A férfi nekiment egy – véleménye szerint szabálytalanul parkoló – Audinak. Mint mondta, az egyik kezével a kisfiát fogta, a másikban a kutya póráza volt. Amikor nekiesett a kocsinak, a póráz belegabalyodott valamelyik alkatrészbe, ami már nehezítette a mozgását, közben pedig arra is figyelnie kellett, hogy a gyereknek nehogy baja essen.

Lehet, hogy eközben megsérült az autó valamelyik része, de, hogy én szándékosan nem okoztam kárt, az biztos! Miután sikerült összeszedni magam, a gyereket és a kutyát, hazamentünk, hogy picit leüljünk és megnyugodjunk. A kisfiam nagyon sírt, alig tudtuk a párommal megvigasztalni. Pár perccel később éktelen ordibálást hallottunk, az autó tulajdonosa azt kiabálta, hogy megrongáltam a kocsiját, ezért feljelent

– elevenítette fel Zoltán, aki a családjával – leginkább a történtek miatt – elköltözött a településről, és ma már Budapesten él.

A hatóság álláspontja szerint azonban a kocsi nem szabálytalanul parkolt, Zoltán pedig szándékosan rongálta meg azt: többször belerúgott, 60 ezres kárt okozva.

Kommentek:

Top 0