• Krimi

Vágtázó lovak taposták agyon az autóban ülő férfit

A kocsit vezető fiatal férfinak nem volt lehetősége arra, hogy az esti szürkületben észrevegye a vágtázó lovakat. A segédhajtó elment a helyszínről, a lovak tulajdonosa pedig az elhullott lovakat számolta ahelyett, hogy segítséget hívott volna.

28 hónap fogházra súlyosbította a bíróság annak a két hajtónak a büntetését, akik Polgár és Hajdúnánás között 25 lovat tereltek az útra. Ebbe a ménesbe rohant bele a férfi az autójával. Az autósnak esélye sem volt, hogy az esti szürkületben észrevegye az állatokat, az 50-ennel vágtázó lovak agyontaposták. A lovak felülről tapostak a kocsi utasterébe, a tetőlemez a fiú mellkasára nyomódott, megfulladt. Szülei szerint ha időben mentőt hívnak, a fiú túlélhette volna a balesetet.

"A segédhajtó elment a helyszínről, a lovak tulajdonosa pedig az elhullott lovakat számolta ahelyett, hogy segítséget hívott volna. Három perc alatt megmenthető lett volna a fiúnk. A hajtó neje, aki a lovak előtt haladt a terepjáróval, nem adott igazi figyelemfelhívó vészjelzést, csak lehúzódva a vészvillogót működtette. Perceken át tétlenül nézte, hogy a hosszú egyenes szakaszon közeledik egy autó. Mégis megúszta tíz hónap felfüggesztett büntetéssel.– mondták a Borsnak a férfi szülei.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16