• Krimi
Maksa Mónika

Vágás- és égésnyomok voltak az eltűnt diák holttestén

A 28 éves Giulio Regeni január végén barátjával akart találkozni, de eltűnt Egyiptomban. Holttestére szerdán Kairó külvárosában találtak rá.

Az olasz diák holttestén az egyiptomi rendőrök szerint kínzás nyomait lehetett látni. A testét egy út szélén találták meg. A halál okát egyelőre nem lehet pontosan tudni, de Ahmad Nagi ügyész szerint a holttesten zúzódások, vágott sebek és cigaretta égette nyomok is voltak. Az ügyész azt mondta, hogy Giulio Regeni egész testén voltak sebek, még az arcán is, és úgy tűnt, hogy lassan, kínok között halt meg.

Korábban egy másik egyiptomi rendőr arról beszélt, hogy a férfi közlekedési balesetben halhatott meg.

Egyiptomi rendőrök. Illusztráció. Forrás: Europress - Getty Images/Ed Giles

Egyiptomi rendőrök. Illusztráció. Forrás: Europress - Getty Images/Ed Giles

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az olasz külügyminisztérium nyilatkozatot adott ki, amely szerint a nagykövet arról biztosította őket, hogy Egyiptom teljes körűen együttműködik velük, hogy minél előbb megtalálhassák a felelősöket.

    A 28 éves férfi a Cambridge-i Egyetem PhD hallgatója volt. Politikát hallgatott és nemzetközi tanulmányokat folytatott, Kairóban pedig a kairói Amerikai Egyetem tudósát látogatta meg. A szakszervezeteket és a munkásjogokat kutatta Egyiptomban, ez pedig az utóbbi években rendkívül érzékeny területté vált az országban.

    Az ellentmondásos hírek, a kínzás és a közlekedési baleset miatt az olaszok arra kérték az egyiptomi nagykövetet, hogy a két ország hatóságai azonnal indítsanak közös vizsgálatot – írja a BBC.

    Korábban a Faktoron már írtunk olyanokról, akik Egyiptomban tűntek el.

    Top 16