• Krimi

Vadvédő háló alatt bújtak át, úgy menekültek a migránsok

Helikopterrel és nyomkövető kutyákkal kereste a rendőrség azokat a migránsokat, akik az 1-es út mentén akartak átjutni Ausztriába. Az embercsempészt, egy 42 éves szerb férfit elfogták.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2016. február 3-án 6 óra 22 perckor az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán egy elhagyott autót vettek észre, majd nem sokkal később pár kilométerrel arrébb egy másik autót is találtak.

A járőrök megállapították, hogy az autók vezetői és utasai átbújtak a vadvédő háló alatt és elmenekültek. Helikopterrel és kutyákkal kezdték követni őket, majd egy erdős részen találtak rá 5 marokkói állampolgárra, akik Ausztriába akartak eljutni. A rendőrök 7 óra 20 perckor az M1-es autópálya felüljárójáról észrevették, hogy egy kisebb embercsoport halad gyalogosan Budapest irányába, illetve egy autó várakozik a leállósávban. A járőrök igazoltatták a gyalogosokat és kiderült, hogy az 5 pakisztáni állampolgár illegálisan van Magyarországon. A külföldiek elmondták, hogy az autó amiben idáig utaztak lerobbant, ezért a sofőr elmenekült és az autót, valamint őket is otthagyta a leállósávban. A járőrök rövid idő múlva elfogták a 42 éves szerb férfit, akit embercsempészettel gyanúsítanak - írja a police.hu.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16