• Krimi
Faktor

Fénymásolt pénzzel próbálkozott a szabolcsi pár, volt, ahol bejött a trükk

Kisboltokban és kocsmákban próbáltak fizetni a feltűnően hamis pénzzel, volt, ahol sikerrel jártak.

A kisvárdai rendőrök pénzhamisítás miatt folytattak eljárást egy 29 éves fényeslitkei nő és élettársa, egy 28 éves fényeslitkei férfi ellen.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A gyanúsítottak otthonukban hamis magyar bankjegyeket készítettek. A fénymásolt pénzzel a nő tavaly augusztus 18-án először egy lövőpetri élelmiszerüzletben fizetett, majd átmentek egy nyírlövői boltba, ahol az eladónő rögtön észrevette, hogy az átadott 20 ezer forintos bankjegy nem valódi.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Közölte, hogy hívja a rendőrséget, mire a nő kikapta az eladó kezéből a hamis pénzt, majd futva távozott a helyszínről. A rendőrök a tetteseket Baktalórántházán elfogták, majd a Kisvárdai Rendőrkapitányságra előállították.

    A párt kihallgatták, beismerő vallomást tettek és elmondták, hogy több településen jártak, főként kisboltokban és kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel és volt, ahol sikerrel jártak. A nyomozók a gyanúsítottaktól különböző címletekben közel egymillió forint összegű hamis pénzt foglaltak le. A Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai a tetteseket őrizetbe vették, a bíróság pedig előzetesbe tette őket.

    A nyomozók vádemelést javasolnak - írja a police.hu.

    Kommentek:

    Top 16