• Krimi
Faktor

Interneten vágta át a magyar vevőket, a hiszékeny emberekből élt

A férfi az élettársával közösen gyűjtötte be a "vásárlóktól" a pénzt.

Egy 24 éves munkanélküli pápai férfi 2015 szeptemberében elhatározta, hogy valótlan adatokkal hirdetéseket ad fel internetes portálokon, melyekben műszaki cikkeket, elsősorban mobiltelefont, teleobjektívet, játékkonzolt, valamint cipőket kínált. A hirdetésekre jelentkező vevőktől a vételár, vagy annak egy része bankszámlájára utalását kérte, majd az összeg megfizetése után elérhetetlenné vált, a befolyt pénzt pedig saját megélhetésére fordította.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A férfi ebbe bevonta élettársát is, akivel 2016 októberéig összesen huszonnégy sértettet tévesztett meg, és okozott nekik rendszeres haszonszerzésre törekedve 2-85 ezer közötti kárt.

A csalások sértettjei közül kettő volt Nógrád megyei, de a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság az elkövetők azonossága miatt együtt vizsgálta a cselekményeket.

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalások miatt emelt vádat a pápai férfi és élettársa ellen. Az ügyészség a férfira börtönt, továbbá pénzbüntetést kért, valamint indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. Élettársával szemben, aki kevesebb cselekmény miatt felel, felfüggesztett börtönt kértek. A sértettek nagy része kérte a nekik okozott kár megtérítését, polgári jogi igényt bejelentve.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet - tájékoztatott az ügyészség.

Kommentek:

Top 0