• Krimi
Faktor

Busszal gázolta halálra Békésen a biciklist, akinek elsőbbsége volt

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat egy 62 éves mezőberényi férfival szemben, mert február elején Békésen busszal ütött el egy kerékpáros férfit, aki sérüléseibe belehalt.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A sofőr február 1-jén kora délután egy busszal közlekedett Békésen. A Fábián utca – Irányi utca kereszteződésénél a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál megállt, azonban az útkereszteződésbe alacsony sebességgel behaladva nem biztosított elsőbbséget az Irányi utca úttestén kerékpárral közlekedő sértettnek, és összeütköztek. A sértett a baleset következtében olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban elhunyt.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. A járási ügyészség a sofőrrel szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kért, valamint azt, hogy a bíróság tiltsa el a vezetéstől, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült több, mint 300 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az eljárás a Békési Járásbíróság előtt folytatódik - Dr. Berg Márta főügyész.

    Kommentek:

    Top 16