• Belföld
Faktor

Késsel fenyegette meg a taxist, megszerezte bevételét

A tettes magához vett egy konyhakést, sötét ruhába öltözött, arcát sállal takarta el, a fejére pedig kapucnit húzott.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a Nyírbátori Járási Ügyészség egy húszéves férfi ellen, aki tavaly decemberben konyhakéssel támadt egy mátészalkai taxisra, és elvette a bevételét - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

Zsíros Zsolt főügyész közleményében azt írta, a vádirat lényege szerint a fábiánházi férfi rokonaival tavaly december 17-én Mátészalkán szórakozott, majd taxival mentek haza hajnalban. Ezt követően elhatározta, hogy erőszakkal megszerzi az idős taxis pénzét, ezért másnap éjfél körül telefonon felhívta, és arra kérte, hogy taxijával vigye be Fábiánházáról a mátészalkai kórházba.

A vádlott magához vett egy konyhakést, sötét ruhába öltözött, arcát sállal takarta el, a fejére pedig kapucnit húzott, majd így várakozott a helyi sportpálya melletti kihalt útszakaszon. A taxi megérkezésekor kinyitotta a vezető felőli ajtót és rögtön késsel támadt rá, miközben követelte a pénzét.

A férfi végül elvette a taxis 83 ezer forintos bevételét, hazament, a kést és az üres pénztárcát a cserépkályhában elégette, a papírpénzt pedig a szennyestartóban rejtette el. A rendőrök még aznap éjjel elfogták a támadót, aki azóta előzetesben van. A főügyész megjegyezte, az ügyész fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Kommentek:

Top 0