• Belföld
Faktor

Nem tudták megmenteni, a budapesti börtön előtt szenvedett halálos sérülést egy férfi

Egy nő verte össze, aki a börtönben ülő élettársának ordibált az utcáról.

Vádat emeltek egy budapesti nő ellen, aki megütött egy börtönnél, a nyílt utcán egy idős embert, mert az szóvá tette, hogy hangosan kiabál be a börtönbe. A 75 éves férfi később belehalt sérüléseibe - közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint a 32 éves nő tavaly szeptember 11-én délután a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületi épületéhez ment, hogy az ott jogerős büntetését töltő volt élettársával kapcsolatba lépjen.

A vádlott a járdáról kiabált be élettársának a büntetés-végrehajtási intézetbe, ám ekkor a közelben lakó és éppen arra járó sértett rászólt, hogy hagyja abba a hangoskodást. A nő először trágár szavakkal szidni kezdte az idős férfit, majd odalépett hozzá és többször arcon, fejen ütötte.

A sértett a bántalmazás következtében a földre esett, a fejét beütötte az aszfaltba és elvesztette az eszméletét. A vádlott távozott a helyszínről. A férfit kórházba vitték, de súlyos fejsérülései miatt pár nappal később meghalt. A Fővárosi Főügyészség a nő ellen halált okozó testi sértés miatt emelt vádat. A bűncselekmény büntetési tételének felső határa - a nő többszörösen büntetett előéletére is figyelemmel - 12 év szabadságvesztés.

Kommentek:

Top 0