• Krimi
Faktor

Kiutasították őket Magyarországról, erre fellázadtak a börtönben

Fogolyzendülés miatt vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a tíz idegenrendészeti őrizetben lévő emberrel szemben, aki tavaly ősszel fellázadt és rombolt a nagyfai táborban.

Szanka Ferenc, az ügyészség szóvivője elmondta, hogy az országhatár tiltott átlépése miatt kiutasították a tíz embert még tavaly. Az idegenrendészeti őrizetben lévő emberek elégedetlenek voltak helyzetükkel, és abban reménykedtek, hogy szabadon elmehetnek.

Tiltakozásképpen tavaly október 23-án reggel az egyik zárkában nyolc ember felfeszítette a padlóhoz rögzített emeletes ágyat, majd eltorlaszolta vele az ajtót. Az őrökkel közölték, hogy szeretnének szabadon távozni és valaki ígérje meg, hogy megoldják a helyzetüket. Nem fogadtak el ételt és öngyilkossággal is fenyegetőztek.

Az elégedetlenség a fogvatartottak között több zárkára is átterjedt: a zendülők kilenc helyiséget rongáltak meg, betörték az ablakokat, a szektorajtók üvegezését, megrongálták a fűtésrendszert. A zendülés egészen éjjel 11-ig tartott, amikor kiürítették a körletet. A zárkák megrongálása közben többen könnyebben megsérültek - írta az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16