• Külföld

"Vadásszuk le őket" - így reagáltak a politikusok a brüsszeli terrorra

A világ vezető politikusai Twitteren fejezték ki együttérzésüket a brüsszeli robbantások áldozataival és hozzátartozóival.

Brüsszelben ma délelőtt két bomba robbant a Zaventem nemzetközi reptéren, egy pedig a Maelbeek metróállomáson. A legfrissebb információk szerint a merényleteknek legalább 34 halálos áldozata van, és 170-en – köztük két magyar – sérültek meg.

„Sokkoltak és aggodalommal töltöttek el a brüsszeli események. Mindent megteszünk azért, hogy segítsünk” – írta a brit miniszter, David Cameron.

A kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau azt írta, hogy mélyen elítéli a brüsszeli terrortámadást, együtt érez az áldozatokkal, és Kanada Belgium és az Európai Unió mellett áll.

Dánia miniszterelnöke, Lars Lokke Rasmussen azt írta, hogy bánatot és dühöt érez. „Vadásszuk le őket, és továbbra is harcoljunk együtt az európai értékekért!”

Francois Hollande francia elnök is szolidaritásáról biztosította a belgákat. „A brüsszeli támadások egész Európát támadták.”

Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke azt kérte a Brüsszelben tartózkodóktól, hogy maradjanak az épületekben, és kövessék a hatósági utasításokat.

„Sötét nap Brüsszelben” – írta a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg, szolidaritásáról biztosítva az érintetteket és Belgiumot.

Az afgán elnök és Vlagyimir Putyin elnöki irodája is együttérzését fejezte ki az áldozatokkal és Belgiummal, és elítélték a támadásokat. Narenda Modi indiai miniszterelnök emellett gyors felépülést is kívánt a sebesülteknek.

Top 0