• Belföld
CsR

Ütközés előtt ugrott ki Nándor a repülőgépből, négyen meghaltak

Két kisrepülőgép ütközött a levegőben Gödöllő és Isaszeg között, az egyiken utazott Nándor is.

A levegőben nagy sebességgel összeütközött és lezuhant tegnap délelőtt két kisrepülő Gödöllő és Isaszeg között. Az arborétum területén becsapódott gépek mind a négy utasa meghalt.

A gödöllői reptéren zajlott az 54. Nemzeti Célbaugró Ejtőernyős Bajnokság. A Piper–28 gép sétarepülésen volt, a Cessna pedig az ejtőernyősöket szállította. 

"Mi a Cessnán utaztunk. Nem ismertem a pilótáját, csak most találkoztunk, ettől függetlenül nagyon megviselt, ami történt" – mondta a Borsnak a gépen utazó Tóth Nándor ejtőernyős, aki három másik társával még éppen ki tudott ugrani az ütközés előtt.

A Piperen a pilótán kívül egy anya és gyereke utazott. Róluk egyelőre keveset tudni. Belicza Andrea, a Pest megyei rendőrség szóvivője elmondta, a roncsok igen nagy területen szóródtak szét, így a helyszínelés még hétfőn is folytatódik.

Az első vizsgálatok szerint a Cessna 182-es kisgép süllyedt, míg a Piper 28-as sétarepülésre emelkedett, amikor szemből összeütköztek, majd pörögve lezuhantak – közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet kommunikációs vezetője. Bajkó Erika közlése szerint mindkét repülőgép a gödöllői reptérről szállt fel.

Kommentek:

Top 0