• Külföld
Faktor

Merénylet Berlinben: egy autót robbantottak fel

Ma reggel Berlin közepén, Charlottenburgban felrobbant egy autó menet közben. A VW Passat vezetője azonnal meghalt. A területet lezárták, alkatrészek hevernek szanaszét. A rendőrség szerint merénylet történt.

Az autó teljesen megsemmisült, az ajtón és a padlón is vérnyomok vannak. Több méteren keresztül autóalkatrészek hevernek szanaszét a földön. A helyszínre több mentő is érkezett. A környéket lezárták- írja a Bild.

Bűnügyi szakértők átvizsgálták az autót, illetve a gyilkosságiak is helyszíneltek. Azonnal kizárták, hogy a robbanást a benzintartály okozta.

A berlini rendőrség megerősítette, hogy merénylet történt, mivel robbanóanyagot találtak a kocsiban. Jelenleg vizsgálják, hogyan kerülhetett az az autóba.

A rendőrség beszámolója szerint menet közben robbant fel az autó, ami átfordult, majd nekiütközött  egy szemben parkoló autónak. A rendőrség további sérültről nem tud.

Szem- és fültanúk azt mondták, hogy egy hatalmas csattanást hallottak és érezték, ahogy beleremeg az épület. Még egy kilométerrel messzebb is érezni lehetett.

Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy hirtelen egy nagy robbanásra lett figyelmes, amitől az egész padló is rezgett.

Felkészülve arra az esetre, ha még egy második robbanás is bekövetkezne, a területet kiürítették és lezárták. A rendőrség arra kéri a közelben lakókat, hogy maradjanak a lakásban és zárják be az ablakokat.

Top 0