• Külföld

Utcán szült egy nő, a Vatikán befogadja

A Szent Péter tér közelében szült egy Rómában élő hajléktalan, akit most gyerekével együtt befogad a Vatikán.

A 37 éves nő a Szent Péter tér közelében feküdt egy járdán, kartondobozokból kialakított fekhelyén, amikor megindult nála a szülés. Az utcán szülő nőnek a egy arra járó rendőrnő segített. A többi rendőr közben takarókat szerzett, hogy a nő és gyereke ne fagyjanak meg a közel nulla fokban a mentő megérkezéséig.

Az anyát és a babát aztán a Vatikánhoz közeli Santo Spirito (Szentlélek) kórházba vitték. A hajléktalan nőt a kórházban szerdán meglátogatta Konrad Krajewski érsek, pápai főalamizsnás. A Ferenc pápa nevében a római szegényeknek és hajléktalanoknak segítő érsek személyesen is ismeri a hajléktalan nőt, akinek már többször felajánlotta, hogy szállást adnak neki, de ezt a nő eddig mindig elutasította. Krajewski érsek bejelentette, hogy a Vatikán kész segíteni: egy évre az anyát és gyerekét befogadják a Boldog Teréz anya nővérei működtette egyik római egyházi intézménybe.

Illusztráció: Wikipedia

Illusztráció: Wikipedia

Ferenc pápa megválasztása óta egyre több hajléktalan alszik a Szent Péter tér környékén az utcán, mert tudják, hogy onnét nem vihetik el őket.   

Top 0