• Belföld
Faktor

Nyomozás a ferihegyi reptéren: megsérült egy utas a 2B terminálon

A brit turista fejére rászakadt az álmennyezet.

Illusztráció.

Illusztráció.

Nagyjából két négyzetméternyi álmennyezet vált le és zuhant a ferihegyi reptéren egy brit turistára, aki a poggyászára várt.

Az álmennyezet egy darabja vasárnap este szakadt le, röviddel fél nyolc, az EasyJet Manchesterből Budapestre tartó járatának érkezése után. Az esetről egy szemtanú számolt be a Magyar Nemzetnek. Azt mondta, embernyi nagyságú rész szakadt ki a plafonból, és a szállítószalag mellett a csomagjára várakozó utas fejére esett.

A lappal az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a baleset a repülőtér 2B terminálján, a poggyászkiadó szalagoknál történt. A szerencsétlenül járt utas, egy brit állampolgár könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyben a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Az utas a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) szóvivője szerint minimális hámsérülést szenvedett. Hardy Mihály hozzátette: a BA kezelésében lévő épületeket folyamatosan ellenőrzik, rendszeresek a műszaki és a balesetvédelmi bejárások, a balesetet azonban nem a társaság kezelésében lévő szerkezet okozta.

Kommentek:

Top 0