• Külföld
Faktor

Buszról rabolták el az utasokat a fegyveresek

Fegyveresek elrabolták egy autóbusz 15 utasát Mexikó északi részén - közölték helyi idő szerint szerdán a hatóságok.

Az eset még hétfő délben történt a Trsansportes Frontera busztársaság egyik járatával.

A buszt néhány perccel azután, hogy elhagyta a Tamaulipas szövetségi állam északnyugati részén lévő határváros, Nuevo Laredo autóbuszállomását, fegyveresek tartóztatták fel, akik jelezték, hogy a jármű nem mehet tovább. A sofőr azonban nem engedelmeskedett, mire a támadók a nyomába eredtek, utolérték a buszt, betörték több ablakát, így a jármű végül megállt. Ezután a támadók leszállították a busz 15 utasát, és ismeretlen helyre hurcolták őket - mondta el a hatóságoknak a buszvezető, akit halálosan megfenyegettek, ezért nem volt hajlandó részletes leírást adni a támadókról és járműveikről sem.

Az incidenst követően a busz továbbhaladt Coahuila szövetségi államba, ahol Hidalgo településen egy biztonsági ellenőrző pontnál megállt. Miután a rendőrök észrevették a törött ablaküvegeket, kifaggatták a sofőrt a történtekről. 

A Mexikó északkeleti részén található, az Egyesült Államokkal határos Tamaulipas évek óta a különböző bűnbandák, köztük a hírhedt Öböl és Los Zetas kartellek és a biztonsági erők közötti összecsapások helyszíne, az ország egyik legveszélyesebb állama. San Fernando városában 2010 augusztusában 72, többségében közép-amerikai bevándorlóval végeztek feltehetőleg a Los Zetas tagjai.

Kommentek:

Top 0