• Külföld
Faktor

Ilyen még nem volt: fontos változás lépett életbe az amerikai szenátusban

És ez a mindössze tíznapos babának, Maile Pearl Bowlsbey-nak köszönhető.

Bababarát lett az amerikai szenátus, ahova ezután gőgicsélő csecsemőt is bevihetnek magukkal politikus szüleik a szavazásra, miután egy demokrata szenátorasszony pár héttel ezelőtt szült.

A változás a tíznapos Maile Pearl Bowlsbey-nak köszönhető. Április 9-én született, és édesanyja, Tammy Duckworth, Illinois állam 50 éves szenátora azt javasolta: engedélyezzék, hogy csecsemője akkor is mellette legyen, amikor szavaznia kell.

A szenátus szerdán egyhangúlag megszavazta a házszabályváltozást, amely engedi, hogy egy kisbabát egyéves koráig magával vihessen szülője a szenátusba voksolás alkalmával is - írja az MTI. Duckworth még szülési szabadságon van, de a jövő héten már ismét a szenátusban dolgozik.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A szenátornő rokkant háborús veterán: megjárta az iraki háborút, amelyben elvesztette mindkét lábát. Ő az első szenátor, aki hivatali ideje alatt gyermeknek adott életet. Az amerikai kongresszusban eddig összesen tíz nő szült aktív politikusként. A többi kilenc képviselőházi tagként lett kismama.

    Top 16