• Krimi
Faktor

Unokázós csalás: felébresztette az idős párt az álrendőr

Nemrégiben egy zuglói házaspárt vertek át unokázós csalók, csak most a fiuk nevében keresték őket. Teljesen kifosztották a párt - elvitték az ékszereiket és a pénzüket. Sajnos, mire észbe kaptak, már késő volt.

Egy unoka mesélte el, hogy kedd éjjel a saját nagyszüleit verték át. Az idős házaspár már rég aludt zuglói lakásában, amikor megcsörrent a vezetékes telefon. Egy ismeretlen szólt bele, és rendőrként mutatkozott be, majd azt mondta, hogy a fiukat komoly baleset érte.

Este telefonálnak.

Este telefonálnak.

A bácsi akkor követett el hibát, amikor ezt a kérdést tette fel:

A Kareszt?

Ezt nem szabad, mert a csalónak segít: már tudja áldozata fiának nevét:

Igen, a Kareszt. Várjon, adom a feleségét

- azzal egy nőt adott a csaló a telefonhoz. A nagypapának félálomban és lesokkolva nem tűnt fel, hogy nem a menyével beszél. Így a nő kérhetett tőle, amit akart. Meg is tette: azt kérte, hogy szedjék össze az aranyat és a készpénzt a házban, hogy ki tudják engesztelni a családot, akikkel a fiú balesetezett.

Az idős pár azonnal összeszedett mindent, külön borítékba a férfi- és női ékszereket, meg közel 300 ezer forintnyi készpénzt, majd a nagypapa levitte a lakásból, hogy átadja a "rendőrtiszt"-nek, aki várt rá.

Közben a 78 éves nagymama rájött, hogy valami nincs rendben, így felhívta fiát, hogy mi van vele, mi történt.

Nem szabad egyből elhinni az ilyet.

Nem szabad egyből elhinni az ilyet.

A férfi telefonon megnyugtatta, hogy minden rendben, otthon van.  Az asszony ekkor rájött, hogy kifosztották őket. Fia nagyjából 5 percen belül megérkezett, és közösen kihívták a rendőröket.

A rendőrök a környéken 3 férfit kaptak el, de azt, aki elvitte a nagyszülők értékeit, pont nem.

A házaspár unokája arra kért mindenkit, hogy szóljon idős szüleinek, nagyszüleinek, hogy ne érje készületlenül őket az ilyesmi. Hozzátette, hogy az ő nagyszülei is hallottak korábban a trükkről, mégis hittek a tolvajnak. Szerinte senkiben sem szabad bízni.

Kommentek:

Top 0