• Élet
Faktor

Megrázó videó: ha egy magányos kisgyerek koszos, senki sem segít rajta

Érdekes kísérletbe fogott az UNICEF, de a történetnek elkeserítő vége lett - az emberek nem foglalkoznak a magányos, segítségre szoruló kisgyerekekkel, ha koszosak, ápolatlanok. A közöny azonban nem teljes - az előítéleteknek hála. Ugyanis ha a kisgyerek tiszta, jól öltözött és ápolt, akkor többen is felajánlják a segítségüket.

Te mit tennél hasonló helyzetben? Az UNICEF kísérletében a 6 éves Anano megmutatja, mit tesznek, hogyan viselkednek az emberek, ha egyedül látnak egy kisgyereket az utcán vagy étteremben. #unicefhungary #tehetünkellene #tehetünkérte #együtt

Közzétette: UNICEF Magyarország – 2016. június 29.

Az UNICEF kísérletének főszereplője a 6 éves gyerekszínész, Anano volt. A kislányt először csinosan felöltöztetve, megfésülve küldték ki Tbiliszi egyik forgalmas terére, ahol látványosan egyedül ácsorgott. Több gyalogos is odament megkérdezni tőle, hogy miért van egyedül, hogy hívják, és még segítséget is hívtak az "elveszett" kislányhoz. Azonban mikor koszosan, elnyűtt ruhákban és piszkos sapkában állt ki egyedül ugyanarra a térre, még csak figyelemre sem méltatták.

Ennél még elkeserítőbb volt a kísérlet második fele, amelyben Ananót ugyanígy két formában küldték be egy étterembe. Az első esetben megismétlődött a papírforma: az emberek beszélgettek a magányosan betérő kislánnyal, kis ajándékot vagy éppen puszit adtak neki. Mikor viszont koszosan tért vissza, az étterem vendégei automatikusan elvették a kislány közeléből az értéktárgyaikat, elhúzódtak tőle, egy férfi pedig még meg is kérte az egyik pincért, hogy távolítsa el a kislányt. A kísérletet itt meg kellett szakítani, mert a durva elutasítások miatt Anano sírva rohant ki az étteremből.

Az UNICEF kampányvideójával arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a szegényebb gyerekeknek is szükségük van a segítségre és a kedvességre, kirekesztésük ellen pedig csak együttesen tehetünk.

Korábban egy, a tiszta ivóvíz fontosságáról szóló kampányról írtunk, melyben Matt Damon viccelt meg gyanútlan embereket.

Kommentek:

Top 0