• Külföld
Faktor

Embercsempészek szenvedtek halálos balesetet, öten vesztették életüket

Többen súlyosan megsérültek.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Balesetet szenvedett vasárnap Texasban egy, a jelentések szerint illegális bevándorlókat szállító kocsi, amelyet üldözőbe vettek a határőrök. A szerencsétlenségben legalább öten vesztették életüket, és többen súlyosan megsérültek.

Az amerikai határőrizeti szervek szerint vasárnap délelőtt a határőrök három városi terepjáróra (SUV) lettek figyelmesek, és gyanítva, hogy embercsempészek járműiről van szó, leintették őket - írja az MTI. Két kocsi meg is állt - utasaik közül később többeket őrizetbe vettek -, ám a harmadik továbbhajtott. Az egyik határőr üldözőbe vette a menekülő autót, és a hajszába bekapcsolódtak a helyi seriff emberei is.

A CNN amerikai hírtelevízió híradása szerint az országúton 160 kilométeres sebességgel menekülő kocsi egy ponton felborult, többször megpördült és eközben az autóból 12 ember kiesett. Öten közülük életüket vesztették, többen súlyosan megsérültek.

EZT IS AJÁNLJUK:

    További két embert, az autó vezetőjét és az egyik utast, akik vélhetően amerikai állampolgárok, a hatóságok letartóztatták. Az áldozatok többsége feltételezések szerint illegálisan volt az országban. A sérültek közül néhányat mentőhelikopterrel vittek a helyszíntől mintegy 150 kilométerre északkeletre lévő San Antonióba.

    Top 16