• Krimi
Faktor

"Zsákot húztak a fejére, fojtogatták, égették az édesapámat" - otthonában törtek az üzletemberre

Egy ukrán házaspárra támadtak rá a betörők, akik megkötözték és meg is kínozták őket. A rendőrség még keresi az elkövetőket.

Az ukrajnai Kaharlik (Kijev megye) városban brutálisan megtámadták Mikolaj Hricenko üzletembert és feleségét. A férfi egy építési cég vezetője. Jelenleg a házaspárt a sebészeti osztályon ápolják, a támadókat pedig körözik a rendőrök.

Az áldozat lánya, Tatjana elmondta, hogy január 20-án éjjel édesapja házába fekete maszkot viselő emberek törtek be, akik pénzt követeltek a vállalkozótól.

„Ők sosem tartottak nagyobb pénzösszeget a házban. Miután a férfiak nem kapták meg, amit akartak, elkezdték kínozni édesapámat – zsákot húztak a fejére, fojtogatták, égették. Édesapám jelenleg a sebészeti osztályon van”- mondta el a sérült lánya.

Tüzes vasalóval is megkínozták a férfit és feleségét.

Tüzes vasalóval is megkínozták a férfit és feleségét.

Mikolaj Zsukovics, a Kijev Megyei Rendőrség sajtószóvivője szerint a három támadó az ablakon keresztül tört be a házba. A tulajdonos rálőtt ugyan a betörőkre, azok azonban nem sérültek meg. A rablók összekötözték az üzletembert és feleségét, majd tüzes vasalóval megkínozták őket – írja a Kárpátinfo a Censor.net-re hivatkozva.

Később a károsult fiatalabbik lánya, Okszana arról nyilatkozott, hogy a támadás alaposan elő volt készítve. Szerint négy férfi a házban, társaik pedig az udvaron tartózkodtak, és hordozható rádión keresztül kommunikáltak. A férfiaknál övek, ragasztószalag és fegyver is volt. A rablók pénzt kerestek, támadásuk során megkínozták a házaspárt, azzal fenyegették, hogy felgyújtják őket, majd elmenekültek a helyszínről.

A házaspár jelenleg súlyos állapotban van. Az üzletember több mély égési sérülést, horzsolásokat, agyrázkódást, dobhártyaszakadást, és bordatörést szenvedett. Feleségének, Okszanának számos zúzódása van és ő agyrázkódást szenvedett.

A rablók néhány ezer hrivnyát, és körülbelül 1000 dollárt, valamint két arany láncot loptak el. Az elkövetők nem vitték magukkal sem az ezüst szentképeket, sem pedig a táblagépet. A jól látható helyen tartott slusszkulcsot sem vették el – tette hozzá Okszana.

A hatóságok körözést adtak ki a támadók ellen.

Kommentek:

Top 0