• Külföld
Faktor

Újranyitották a felrobbantott brüsszeli metróállomást

A brüsszeli Maelbeek metróállomáson március 22-én robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő, tizenhat embert megölt. A helyreállítási munkálatok végeztével most újra megnyitották a metróállomást.

A metrókocsiban végrehajtott robbantástól az állomás is súlyosan megrongálódott. Nagyjából egy hónapig tartottak a helyreállítási munkálatok, ezalatt zárva tartott.

A metróállomás bejárata egy nappal a támadás után - Fotó: Europress / Christopher Furlong - Getty Images

A metróállomás bejárata egy nappal a támadás után - Fotó: Europress / Christopher Furlong - Getty Images

A rendőrség szigorú biztonsági intézkedéseket léptetett életbe, az állomáson erősen felfegyverzett katonák járőröznek.

Az egyik utas azt mondta: "Most nyugodtnak érzem magam, mert tudom, hogy meghozták a szükséges intézkedéseket, és látom, hogy megerősítették a biztonságot".

Az uniós intézmények közelében lévő Maelbeek metróállomáson egy emlékfalat is felállítottak az áldozatok emlékére - írja az MTI.

Az STIB, a helyi tömegközlekedési vállalat szerint hétfőre teljesen helyreállt a metróközlekedés Brüsszelben. A metróhálózat mind a 69 megállója zavartalanul üzemel, a metrók az eredeti menetrend szerint, reggel 4 óra 30 perc és éjjel 0 óra 30 perc között közlekednek.

A metróban és a Zaventem repülőtéren elkövetett brüsszeli merényletekben harminckét ember meghalt, és több mint háromszázan megsérültek. A terrortámadásokat az Iszlám Állam vállalta magára.

Top 0