• Külföld
Faktor

Újranyitják az egyik leghíresebb strandot, de betiltják a bulizást és az alkoholfogyasztást

Egyszerre nem lehet több 19 ezer turistánál és 15 ezer főnyi személyzetnél Boracayon.

A Fülöp-szigetek egyik kis szigete, Boracay fehér homokos strandjait a 70-es években kezdték felfedezni a turisták, és hamar az ország egyik legkedveltebb turistacélpontja lett. 2018 áprilisában már 600-nál is több hotel üzemelt a szigeten, amelyek jelentős része a tengerbe engedte a szennyvizét, aminek többek közt algaburjánzás is lett az eredménye.

Ezért döntöttek úgy, hogy a takarítás idejére fél évig teljesen lezárják a szigetet - írja a bloomberg.com. Ekkor derült ki az is, hogy sok szállodának még az engedélyei sincsenek rendben.

A sziget pénteken nyit újra a turisták előtt, de ezentúl jelentős korlátozásokkal fog csak üzemelni. Egyszerre nem lehet több 19 ezer turistánál és 15 ezer főnyi személyzetnél Boracayon, és naponta maximum 6405 fő érkezhet. Emellett tilos lesz a parton a dohányzás és az alkoholfogyasztás, valamint az éjjeli bulik is, amiknek Boracay a hírnevét köszönhette. A jetskizést és a vízisportokat is betiltják egy időre, a homokvárépítést pedig szabályozzák a strandokon.

Kommentek:

Top 0