• Külföld
Faktor

Újraélesztés közben vette észre, hogy egy terroristát próbál megmenteni - videó

A párizsi terrortámadások egyik öngyilkos merénylőjét próbálta újraéleszteni egy ápoló. Csak akkor jött rá, hogy egy terrorista fekszik előtte, amikor feltépte a pólóját és drótokat látott meg.

Fotó: Europress / Kenzo Tribouillard - AFP

Fotó: Europress / Kenzo Tribouillard - AFP

A Comptoir Voltaire Cafe-ben volt éppen az ápoló, amikor a robbanás történt. David, aki azt kérte, csak a keresztnevét említsék, 46 éves, egy párizsi kórházban dolgozik. Épp egy barátjával vacsorázott, amikor a robbanás történt. Azt mondta, hatalmas lángot látott, és por volt mindenhol. Először nem tudták, mi okozta a robbanást, mindenki pánikba esett, és elkezdtek kiszaladni. David kiment a teraszra. Először egy nőnek segített, majd egy asztalon fekvő fiatal férfinek, aki eszméleténél volt, de vérzett.

Ezután próbálta újraéleszteni Brahim Abdeslam-ot, aki eszméletlen volt. Először azt hitte, csak egy vendég, mint a többiek. Amikor feltépte a férfi pólóját, drótokat látott meg. Azt mondta: ”Drótok voltak, egy fehér, egy fekete, egy piros és egy narancssárga. Négy különböző szín. Ekkor tudtam, hogy egy öngyilkos merénylő. Amikor felhúzod valaki pólóját, és drótokat látsz, tudod, hogy ez nem normális”.

Amikor a drótok láttán rájött, hogy a férfi, akit épp megmenteni akart, majdnem megölte őt is, megérkeztek a tűzoltók. Egyiküket ismerte, és rögtön szólt neki a bombáról, így a tűzoltó egyből kiüríttette a környéket - írja a uk.reuters.com.

David azt mondta, nem látta a terroristát bemenni az étterembe, szerinte a teraszon ülve robbanthatta fel magát. Később a rendőrség elmondta neki, a bomba nem robbant fel teljesen. Azt mondta, a szívmasszás elég erőteljes módszer, ő is felrobbanhatott volna. Az étteremnél csak a terrorista halt meg.

Top 0