• Belföld
Faktor

Eszméletlen férfire bukkantak Budapesten, leállt a légzése

A férfi bódult állapotban volt, kiderült, hogy "gombát" fogyasztott.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Az Igazságügyi Minisztériumban technikai figyelő szolgálatot ellátó Eper Attila törzsőrmester július 29-én az egyik térfigyelő kamera képein arra lett figyelmes, hogy a Cipők a Duna-parton emlékhely közelében egy ember fekszik a földön. A hatóságok a helyszínre mentek, ahol a földön még mindig ott feküdt a férfi, és egyáltalán nem reagált arra, hogy a rendőrök szóltak hozzá - írja a police.hu.

A férfi csak akkor nyitotta ki a szemét, amikor közel hajolva, hangosan szólították, és a vállát rázták. A kérdésekre azonban ekkor sem válaszolt. A rendőrök átvizsgálták a férfi ruháit, tárcájában megtalálták személyi igazolványát, nem találtak kábítószergyanús anyagot, illetve közbiztonságra veszélyes eszközt sem.

A férfi később annyit mondott, hogy „gombát” fogyasztott. Miközben ellenőrizték a férfi adatait, újra a földre feküdt, az állapota ismét rosszabbodott, ezért a segítségére siető rendőrök stabil oldalfekvésbe helyezték. Miközben értesítették a mentőket, ismét elveszítette az eszméletét, keringése és légzése leállt, ezért megkezdték az újraélesztést. 15-20 mellkaskompresszió után nagy levegőt vett, keringése újraindult, és kis időre magához tért, majd újra elvesztette az eszméletét. Ekkor még a légzése és pulzusa stabil volt. Közben egy defibrillátort is a helyszínre vittek.

Néhány perc múlva a férfi pulzusa újra nem volt tapintható, és amikor magához tért, görcsös rohamai voltak, és váladék jött a szájából, ezért újra stabil oldalfekvésbe helyezték.

Néhány perc múlva megérkeztek a helyszínre az Országos Mentőszolgálat munkatársai, és megkezdték ellátását, majd kórházba vitték.

Kommentek:

Top 0