• Sport
Faktor

Újra lesz focicsapata Los Angelesnek

Az NFL tulajdonosai a keddi houstoni gyűlésen 30-2 arányban úgy döntöttek, hogy az eddig St. Louisban játszó Rams kapja meg az engedélyt arra, hogy Los Angelesbe költözzön a következő szezonban.

Fotó: Europress - Donald Miralle/Getty Images

Fotó: Europress - Donald Miralle/Getty Images

A Rams mellett a Chargers (San Diego) és a Raiders (Oakland) nyújtott be kérelmet a költözésre, mindhárom csapat Los Angelesbe ment volna. A kérelem elfogadásához a 32 tulajdonosból legalább 24-nek igennel kellett szavaznia.

Két pályázat volt, a Rams egyedül költözött volna, a Chargers és a Raiders közösen, végül előbbi nyert, de a Chargersnek egy évig opciós joga lesz követnie a Ramst, ha ezzel nem él 2017. január 15-ig, akkor az opciós jog átkerül a Raidershez, amelynek szintén egy éve lesz arra, hogy döntsön arról, ott akarja-e hagyni Oakland városát.

A Rams új stadionja 2019-re készül el a tervek szerint, addig a USC Trojans pályáját, az LA Coliseumot használja majd, a csapat már beleegyezett, hogy a stadionban harmadikként a Chargers is játszhat, ha szeretne.

„A költözés fájdalmas folyamat, fájdalmas a szurkolóknak, a város közösségének, a csapatnak és általában véve az egész ligának is. Nagyon büszkék vagyunk a stabilitásunkra, ezért bizonyos szempontból keserédes ez a döntés, mert nem tudtuk a csapatot sikeressé tenni a saját piacain” – mondta a hivatalos bejelentés után az NFL vezetője, Roger Goodell.

A Rams egyébként 1964 és 1995 között Los Angelesben szerepelt, 21 év után tér vissza a városba. A Chargers 1960-ban, a Raiders 1982 és 1994 között szerepelt Los Angelesben.

Top 0