• Külföld

Újra kinyit a párizsi Bataclan: a merényletek óta a tulajdonosok se mentek be a klubba

Jövő év végén újra megnyílhat a novemberi párizsi terrormerényletek egyik helyszíne, a Bataclan. A klubban kilencvenen haltak meg.

A klub két tulajdonosa a Le Monde című napilapnak nyilatkozott. Olivier Poubelle először beszélt a támadásról. Azt mondta, hogy ő és a társtulajdonos Jules Frutos 12 éve vezetik a Bataclant, ezért együtt is szeretnék újranyitni.

Fotó: Europress-Kenzo Tribouillard/AFP

Fotó: Europress-Kenzo Tribouillard/AFP

A két férfi nem volt a Bataclanban a merénylet idején, de a támadás hírére azonnal odasiettek. Frutos például negyed órával a túszdráma és öldöklés vége után ért a koncertterembe. Olivier Poubelle azt mondta, hogy a dolgozók közül mindenki ismer legalább egy sérültet vagy halottat. A vezetők munkatársai közül ketten haltak meg, egy világosító és egy másik koncertterem, a La Maroquinerie kommunikációs vezetője. Egyikőjük sem dolgozott aznap este, hanem szórakozni mentek a Bataclanba.

Húszan dolgoztak aznap este a Bataclanban és közülük senkit sem öltek meg. Egyesek 10 centire voltak a haláltól. A ruhatáros lány csak azért él, mert a táskákat rendezte és így nem volt látható a bejárattól. A bárpultnál dolgozó két lány és egy srác elbújtak a raktárban, másoknak azért volt szerencséjük, mert inkább balra futottak és nem jobbra

- nyilatkozta Olivier Poubelle.

Sem a tulajdonosok, sem a dolgozók nem mentek be a Bataclanba a támadás óta, de mindennap elmennek az épület elé, ahol a járda még mindig tele van virágcsokrokkal és gyertyákkal.

Az aznap este zenélő együttes, az Eagles of Death Metal visszamenne a klubba. Nyilatkozatukról itt írt részletesebben a Faktor.

Top 0