• Sport
András Ferenc

Újra kikapott a magyar kézilabda-csapat, egyre távolabb az olimpia

A lengyelországi kézilabda Európa-bajnokság utolsó csoportmeccsét rendezték a D-csoportban. A magyar csapat Dánia ellen lépett pályára, és nyolc góllal kikapott. Ez azt jelenti, hogy ugyan Magyarország továbbjutott a középdöntőbe, de oda nulla pontot visz magával.

Fotó: Kovács Anikó/MTI

Fotó: Kovács Anikó/MTI

A magyar válogatott győzelemmel kezdte az Európa-bajnokságot, az első meccsen Montenegrót sikerült legyőzni. A második mérkőzésen azonban nem sikerült nyerni Oroszország ellen, amivel nehéz helyzetbe került Magyarország, mert ez azt jelentette, hogyha nem sikerül pontot szerezni Dánia ellen, akkor nulla pontja lesz a magyar csapatnak a középdöntőben.

A csoport korábbi meccseit Dánia megnyerte, és a magyarok ellen is jól kezdtek. A nyolcadik percben már 6-1 volt az állás Dánia javára, és a különbség a félidő hátralévő részében sem csökkent tartósan. A dánok végig növelni tudták előnyüket, a legnagyobb különbség kilencgólos volt, a félidőre a csapatok 18-10-es állással érkeztek meg.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A második félidőben ugyan kiegyenlítettebb lett a játék, de a magyar csapat hat gólnál közelebb nem tudott kerülni. A végeredmény végül 30-22 lett.

    A vereség azt jelenti, hogy a magyar csapat ugyan továbbjutott harmadik helyen a csoportjából, de a hatos középdöntőbe egyetlen pontot sem visz magával. Ez azért lett volna fontos, mert a C-csoportból nagyon erős ellenfelek érkeznek, Németország, Spanyolország és Svédország lesznek még a magyar csapat riválisai.

    A középdöntő első meccsét január 22-én játsszák, Magyarország első ellenfele nagy valószínűséggel Németország lesz. A középdöntő csoportjából az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik helyezett az ötödik, míg a negyedik helyezett a hetedik helyért játszhat. A középdöntő utolsó két csapata kiesik a tornáról.

    Az Európa-bajnokság az olimpia szempontjából is fontos, a győztes csapat automatikusan kijut az olimpiára, de szélsőséges esetben a 9. és 10. helyezett csapat is kaphat jogot a kvalifikációs tornán való indulásra. Erről részletesebben itt írtunk. Ahhoz, hogy elméleti esélye maradjon a magyar csapatnak, legalább az egyik ellenfelét meg kellene vernie a középdöntőben.

    Top 16