• Tech
Faktor

Vége a visszaéléseknek? Csak a tulajdonos ujjaival lehet majd használni a bankkártyákat

A Mastercard biometrikus azonosítással tenné biztonságosabbá a bankkártyákat. Ez azt jelenti, hogy beépített ujjlenyomat-olvasó lehet majd a legújabb kártyákban, ezeket most tesztelik, és az év második felében Európában is elkezdhetik bevezetni a megoldást.

Az ujjlenyomatos azonosítás hamar elterjedt megoldássá vált a PIN-kódok és jelszavak helyettesítésére. Egyedi lenyomatunk sokkal biztonságosabb megoldást jelent, mint a jelszavak, vagy kódok, így az okostelefonok után a bankkártyáknál is logikus megoldást jelentenek.

A MasterCard már teszteli saját megoldását, egy olyan újgenerációs kártyát, amiben beépített ujjlenyomat-olvasó van a plasztik jobb felső sarkában. Ez nem teszi vastagabbá egy átlagos dombornyomott kártyánál.

Használata sem különbözik sokban bármelyik chipes kártyáétól. Ha például fizetni szeretnénk a boltban, egyszerűen be kell helyezni a terminálba, majd ujjainkat az érzékelőkre tenni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Ha ilyet szeretne az ügyfél, először regisztrálnia kell a saját bankjánál, ahol az ujjlenyomatát a regisztráció során egy titkosított digitális sablonná konvertálják át, ez a kártyába épített chipben tárolódik.

    Az újfajta kártyákat először Dél-Afrikában tesztelték egy szupermarketnél és egy banknál, hogy lássák, mennyire jelent könnyebbséget a megoldás a gyakorlatban. Nemsokára bővül európai és ázsiai intézetekkel a tesztelés, teljeskörűen pedig az év későbbi szakaszában várható - írja a 24.hu.

    Kommentek:

    Top 16