• Sport
Faktor

Újabb vereség, nem lesz ott az olimpián a magyar válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott 22-14-re kikapott Svédországtól, ami azt jelenti, hogy sorozatban az ötödik meccsét is elveszítette ezzel pedig az is eldőlt, hogy nem lesz ott a nyári olimpián, mert a kvalifikációs tornán való szereplést sem sikerült elérni.

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Tegnap a magyar csapat nagyot küzdött Spanyolország ellen, de a negyedik meccsét is elveszítette a középdöntőben. A mai meccs előtt már csak abban lehetett bízni, hogy marad esélye a válogatottnak kivívnia az olimpia kvalifikációs tornán való szereplést. Mikler Roland remekül kezdett a kapuban, az első két lövést hárította, de ezt nem sikerült kihasználni, Svédország tíz perc után 3–2-re vezetett.

Már a 14. percnél tartott a meccs, amikor még mindig nem volt klasszikus akciógólja a magyar csapatnak, csak egy hetest dobott be Hornyák, illetve egy kihagyott hetes után Schuch dobott gólt a kipattanóból, Talant Dujsebajev szövetségi kapitány ezért időt kért. Újabb tíz perc elteltével még mindig csak négy gólnál tartott Magyarország, igaz, az ellenfél sem játszott annyira jól támadásban, így nem tudott elhúzni (7–4).

Mind a két csapaton látszott, hogy tegnap is játszania kellett, nagyon fáradtan mozogtak a játékosok, a magyaroknál Mikler volt kiemelkedő, több nagy védést is bemutatott, de nem sikerült csökkenteni a három gólos hátrányt a szünetig (10–7).

A második félidő elején teljesen összezuhant a magyar csapat, a 40. percben kilenc góllal vezetett Svédország, Dujsebajev csapata emberelőnyben sem tudott mit kezdeni a labdával, a támadások teljesen kiszámíthatóak voltak (17–8).

Egészen hihetetlen, de 48 perc alatt mindössze 11 gólt dobott a magyar csapat, amely teljesen motiválatlanul kézilabdázott a második félidőben, a svédek pedig ezt látva teljesen visszavettek az általuk diktált (nem túl magas) tempóból.

Végezetül 60 perc alatt 14 gólig jutott a magyar csapat, és mivel Fehéroroszország legyőzte Macedóniát (30–29) a másik csoportban, az is eldőlt, hogy Magyarország a 12. helyen zárja az Európa-bajnokságot.

A magyar válogatott tehát nem lesz ott az olimpián (sem a férfi, sem a női), pedig négy évvel ezelőtt a férfiak Londonban elődöntőt játszottak, ahol csak egyetlen góllal kaptak ki – éppen Svédországtól.

Top 0